THE BONY KING OF NOWHERE

The Bony King of Nowhere is terug van weggeweest en strijkt op vrijdag 28 september neer in De Beuk in Kortemark om er zijn nieuwste, wellicht persoonlijkste plaat tot op heden, ‘Silent Days’, voor te stellen.

Tickets te koop via deze link.
Alsook nog tickets beschikbaar aan de deur.

Timings:
Deuren – 19h
Start concert – 20h30

FB banner light

———

Bram Vanparys, The Bony King of Nowhere, trok zich voor zijn vijfde album een jaar terug in een sobere caravan tussen de groene velden van de Vlaamse Ardennen. Wat een wild avontuur moest worden op zoek naar een nieuwe begeestering, veranderde al snel in een eenzame beproeving. Op het moment dat de liefde verdween vond de Bony King troost in zijn muziek. Een verwerkingsproces dat resulteerde in onverbloemde teksten die spreken over een loodzware periode op een pakkende en pijnlijke wijze.

‘Silent Days’ toont een gans andere kant van de Gentse singersongwriter. Het werd een album dat duidelijk avontuurlijker, opener en persoonlijker klinkt, overgoten met een donkerdere, meer experimentele laag. Elektrische gitaren worden met broodmessen bespeeld en akoestische instrumenten worden herhaaldelijk door tape machines gehaald en vervormd tot unieke, onaardse klanken. Vaste waarden drummer Simon Segers en bassist Jasper Hautekiet maken mee de sound af. Daarnaast maken ook verschillende gast-muzikanten een passage en zorgen ze voor die extra touch. Kortom ‘Silent Days’ getuigt van een rijpe artiest, bevrijd in zekere opzichten, berustend in andere.

Tickets vanaf nu te koop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s